Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Vad är Shin Shin Toitsu Aikido - Ki-Aikido?

 

Aikido betyder “sättet att förenas med världsalltets Ki”. Värdsalltet innebär själva naturen. Ki-Aikido är sättet att lära sig att bli ett med världsalltet med hjälp av Ki-principen ”Sinnet rör kroppen”. Att ”bli ett med världsalltet” innebär att förstå det allomfattande sinnet.

 

Alla människor har en kropp och ett sinne. Kropp och sinne är ursprungligen ett. Vår kropp är synlig, därför är det lätt att förstå att den finns. Sinnet är däremot osynligt och därför glömmer vi lätt bort det. Det är svårt att förstå sitt sinne på rätt sätt. Sinnet får alltid kroppen att röra sig. Om ditt sinne är positivt blir din kropp också det.

 

Om ditt sinne är negativt, blir också din kropp negativ. Ditt sinne påverkar dessutom andra människor. Vi kan lära oss att förstå att sinnet existerar och principen om att sinnet får kroppen att röra sig.

 

Budo betyder bokstavligt talat ”sättet att sluta strida”. Inom Ki-Aikido strider vi inte mot varandra. Om du har ett sinne, innebär det att andra också har det. Om du ignorerar andra människors sinnen och försöker kasta dem med våld, kommer du aldrig att kunna kasta dem på rätt sätt. Detta beror på att den andra personens sinne gör motstånd. Ett själviskt sinne fungerar inte i det dagliga livet heller. Om du förstår och respekterar en annan människas sinne, kommer du att kunna leda den personens sinne och kasta honom eller henne enkelt och utan motstånd. Det viktiga är att du först måste bli ett med världsalltet.

 

Alla tekniker inom Ki-Aikido bygger på Ki-principer. Därför kan alla träna och uppskatta Ki-Aikido. När du lär dig Ki-Aikido lär du dig hur du blir ett med världsalltet och du kommer att kunna tillämpa Ki-principer i det dagliga livet. Du kommer att kunna dela med dig av ditt positiva sinne till andra.